بعد از مردمی سازی یارانهها و حذف ارز ترجیحی از نهادههای دامی و افزایشی که بر نهادههای دامی ایجاد شد در کنار این موضوع خشکسالی های اخیر مشکلاتی را برای دامداران ایجاد کرد.
از طرف دیگر وجود دام مازاد در کشور مشکلات این قشر را دوچندان کرده است.
بر اساس شنیدهها در ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱ شورای قیمتگذاری محصولات استراتژیک با صادرات دام زنده موافقت کرده اما این مسئله هیچگاه به مرحله ابلاغ و اجرا نرسید.
از طرف دیگر از ۳۰ خردادماه امسال هم دستورالعمل خرید تضمینی دام زنده به همه استانهای کشور ارسال شد تا در کمیتههایی که در هر استانی مرکب از استاندار و سایر مسئولان مرتبط تشکیل شود تا در کمیته های استانی با حضور استانداران قیمت ها تعیین شود ولی به دلیل اختلاف قیمتی که در استان وجود داشت این طرح به مرحله اجرا در نیامد و قرار شد تا تعیین قیمت در وزارت جهاد کشاورزی انجام و به استان ها ابلاغ شود.
عباس صالحی سرپرست پشتیبانی امور دام استان مرکزی؛ در خصوص آخرین اخبار از خرید تضمینی دام زنده در استان مرکزی گفت: پیرو دستور وزارت جهاد کشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام مکلف به خرید تضمینی دام سبک و سنگین از دامداران شده است.
صالحی اظهار کرد: در همین راستا در جلسهای که اخیراً با سه شرکت بستهبندی و سردخانه داران گوشت منجمد داشتهایم قرارداد خرید تضمینی دام منعقدشده و از روز سهشنبه ۲۸ تیرماه خرید تضمینی دام سبک و سنگین در استان مرکزی آغاز میشود.
صالحی اظهار کرد: بر اساس هماهنگی صورت گرفته گوشت بهصورت پنج تکه و منجمد خریداری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه قیمت در استانهای مختلف نزدیک به هم و با کمترین اختلاف تعیینشده است ادامه داد: قیمتهای که برای خرید تضمینی در نظر گرفتهشده موقت است و با تحولی که در بازار ایجاد میشود قیمتها تغییر میکند.
سرپرست پشتیبانی امور دام استان مرکزی با اشاره به جو روانی مثبتی که خرید تضمینی دام بر روی بازار میگذارد بیان کرد: بخش قابلتوجه ای از دام مازاد در بازار با خرید تضمینی از چرخه تولید خارج میشود و شرایط برای دامداران بهتر میشود.