کاهش شدید فروش مرغ در بازار پس از حذف ارز ترجیحی l مرغ ارزان می شود

رئیس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: بعد از حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی و پرداخت یارانه به مردم، فروش مرغ به‌شدت کاهش یافته است.

 صداوسیما: حبیب اسدالله نژاد درباره قیمت مرغ افزود: هم اکنون صادرات ایران محدود به عراق و افغانستان است که ایران همان بازار‌ها را هم از دست داده و کشور‌های دیگر جایگزین ایران شده‌اند. وی گفت: افغانستان میزان ناچیزی مرغ از ایران می‌خرد و نیاز خود را از آرژانتین و برزیل تأمین می‌کند و عراق نیز بیشتر مرغ و تخم‌مرغ خود را از ترکیه تأمین می‌کند و روی صادرات نصفه و نیم‌بند و پر از چالش ایران حساب نمی‌کند.

چندی پیش قیمت مرغ به صورت ناگهانی افزایش یافت و اعتراضات مردم را برانگیخت. کاهش یا افزایش قیمت مرغ پس از گوشت قرمز، نقش مهمی را برای مردم در بازار دارد. قیمت مرغ در بازار روزانه، از مسائل اقتصادی پر حاشیه است که با کوچکترین تغییرات در آنها، واکنش های مختلف مردم برانگیخته می شود. افزایش قیمت مرغ تا چندی پیش، سبب خرید هجومی افراد در پروتئینی ها می شد، اما این بار مردم به استقبال کمی برای خرید گوشت مرغ پرداختند. قیمت مرغ همچنان تداوم ندارد و ممکن است همچنان افزایش یابد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار و ۶۰۰ تن مرغ در سطح کشور عرضه می شود، درحالی که حداکثر نیاز کشور ۷ هزار و ۱۰۰ تن است.

به گفته او، مازاد تولید ناشی از کاهش مصرف نیست، بلکه به رغم هشدارهای مکرر  تولید بدون برنامه ریزی منجر به حجم بالای مرغ بیش از نیاز کشور شده است.

آقای اسداله نژاد می گوید، روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار و ۶۰۰ تن مرغ در سطح کشور عرضه می شود، در حالی که نیاز کشور ۷ هزار تا ۷ هزار و ۱۰۰ تن است که انتظار می رود پشتیبانی امور دام با سرعت عمل بیشتری اقدام به جمع آوری مرغ مازاد کند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در شرایط کنونی مرغ مازاد یکی از مشکلات حذف ارز ترجیحی است، اما به واسطه افزایش ۲.۵ برابری هزینه های تولید، تامین نقدینگی یکی از دغدغه های اصلی تولیدکنندگان است.

بنابر آمار اعلامی اتحادیه مرغداران، در فروردین امسال ۱۳۳ میلیون قطعه و اردیبهشت ۱۲۸ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته، در حالی که سال قبل میزان جوجه ریزی در فروردین ۱۱۲ میلیون قطعه و اردیبهشت ۱۱۳ میلیون قطعه بوده که همین امر منجر به حجم انبوه مرغ و مازاد تولید روی دست مرغداران شده است.

دیروز ۲۵۰ هزار تن انواع نهاده های دامی با احتساب ارز نیما در سامانه بارگزاری شد که با این وجود مرغداران ۵ تا ۶ برابر قبل نیازمند نقدینگی هستند چرا که قیمت مصوب  هر کیلو ذرت از یک هزار و ۹۰۰ به ۱۲ هزار تومان و کنجاله سویا از ۳ هزار و ۴۰۰ به ۱۷ هزار تومان افزایش یافته است.

رئیس انجمن‌ پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا، مرغ حدود ۱۵ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب عرضه می شود‌.

آقای محمد یوسفی گفت: با توجه به کاهش تقاضا در برابر عرضه، قیمت مرغ و تخم مرغ همچنان کمتر از نرخ مصوب است و قیمت هر کیلو مرغ در عمده فروشی میدان بهمن  37 هزار تا ۴۰ هزار تومان و در خرده فروشی ۴۵ هزار تومان است.

او می گوید: با توجه به حجم مرغ دپو شده در واحدهای مرغداری، پشتیبانی امور دام باید نسبت به جمع آوری مرغ مازاد از سطح بازار سرعت بیشتری دارد چرا که به رغم‌جمع آوری روزانه هزار تن مرغ، قیمت همچنان کمتر از نرخ مصوب است.

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: با توجه به میزان جوجه ریزی ماه های فروردین و اردیبهشت، روزانه بیش از ۷ هزار تن مرغ در سطح کشور عرضه می شود که این میزان مازاد بر نیاز کشور است.

بنابر آمار اعلامی انجمن و تشکل های تولیدی در شرایط عادی روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ تن مرغ در تهران مصرف می شود که با اصلاح نظام یارانه و افزایش قیمت، میزان مصرف به کمتر از هزار تن رسیده است.

دسته‌بندی نشده