چهارمین همایش تشکلهای اقتصادی با عنوان «تشکلهای اقتصادی، راهبران توسعه» در اتاق ایران برگزار شد.
همایش تشکل های اقتصادی و راهبران توسعه در ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۳ با همکاری اتاق بازرگانی ایران، اتاق تعاون ایران و اتاق اصناف ایران به مناسبت روز ملی تشکل ها و مشارکت های اجتماعی در اتاق ایران برگزار شد.
در ابتدا رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تأکید بر نقش تشکلها در بیان دغدغهها و مشکلات اقتصادی و پیدا کردن راهکارهای عملیاتی در مواجه با آنها، افزود: در سالهای اخیر دیدیم که بعد از اجرای هر سیاستی، چالشهایی پدیدار میشود که علت آن، عدم همفکری با تشکلهاست؛ درحالیکه در قانون بر اصل مشورت گرفتن از تشکلها تأکید شده است.
سخنرانان:
جناب آقای صمد حسن زاده (رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران)
جناب آقای ابوالفضل روغنی گلپایگانی (رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران)
جناب آقای حمیدرضا سیفی (نایبرئیس کانون عالی کارفرمایی ایران)
جناب آقای مهدی امیدوار (عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران)
جناب آقای محمدرضا مرتضوی (رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران)
جناب آقای سیدجعفر مرعشی (عضو هیئت مدیره فدراسیون مشاوران کسب و کار ایران)
جناب آقای مهدی مسعودی (رئیس اتحادیه تعاونی های صنعت تولید خوراک دام، طیور و آبزیان کشور)
جناب آقای محمدرضا بهرامن (رئیس خانه معدن ایران و نائب رئیس اتاق ایران)
جناب آقای بابایی (معاون قوه قضائیه)
جناب آقای حمیدرضا حاجی بابایی (نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ایران)
جناب آقای غلامرضا نوری (وزیر جهاد کشاورزی)
چکیده ایی از سخنان سخنرانان:
وزیر جهاد کشاورزی فرمودند: در تلاشیم تا حدی که تشکل ها توان دارند، امور را به تشکلهای مربوطه واگذار کنیم و برای تقویت تولید تلاش کنیم.
روغنی گلپایگانی تصریح کرد: سرمایه اجتماعی عامل پیونددهنده صنوف جامعه و مردم و بنگاههای اقتصادی است.
نایبرئیس کانون عالی کارفرمایی ایران تأکید کرد: بخش خصوصی باید در قالب یک سمفونی هماهنگ حرکت کند تا به هدف خود برسد. در کنار آن باید با توجه به مأموریت هر تشکل برای رسیدن به اهدافی که تعریف کرده، یک چشمانداز منسجم ترسیم کنیم تا دچار موازیکاری نشویم. دراینبین آموزش، نقش مهمی دارد تا مدیریت استراتژیک را اجرا کنیم.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنعت تولید خوراک دام و طیور و آبزیان کشور مسیر سازی اقتصاد را وظیفه تشکلها دانست و از دولت خواست روی سیاستگذاری آنهم با مشورت بخش خصوصی متمرکز شود.
نایبرئیس اتاق ایران پیشنهاد داد: فضایی ایجاد شود تا در سفر رئیسجمهور به نیویورک، فعالان اقتصادی، ایشان را همراهی کنند. بدونشک اتاقها برای بهبود شرایط اقتصادی کشورها، توان و ظرفیتهای بالایی در اختیار دارند.
در بخش پایانی این همایش، سامانه nesis.ir و فهرست ملی تشکلهای اقتصادی ایران بهموجب قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار و با مشارکت سه اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون، رونمایی شد.